Tuesday, May 13, 2014

Cauzele care pot duce la un par degradat

Cauzele care pot duce la un par degradat sunt multiple. Exista atat factori externi cat si factori interni – diferite carente din organismul nostru – care actioneaza in mod agresiv asupra parului, deteriorandu-i structura. Un par degradat este un par lipsit de stralucire, uscat, cu tendinte de rupere.Factorii externi cei mai cunoscuti care pot determina aparitia unui par degradat pot fi grupati in factori fizici, factori chimici si factori mecanici.

par sanatos vs par deteriorat

Periajul parului in mod intensiv si agresiv face parte din categoria factorilor mecanici, la fel ca si pieptanatul parului cu capul in jos. Vopsirea, suvitarea, nuantarea, aplicarea solutiilor de permanent, folosirea abuziva a sampoanelor alcaline etc, toate sunt substante chimice si actioneaza in mod nefavorabil asupra parului tau.

Daca faci parte din categoria persoanelor care isi spala zilnic parul, nu te ingrijora. Cu cat iti speli parul mai des, cu atat e mai bine. Acest lucru nu iti va afecta firul de par in niciun fel, insa va trebui sa folosesti un sampon adecvat spalarii zilnice.

Factorii fizici care actioneaza in mod direct asupra parului pot fi: caldura excesiva produsa de foehn – de aceea este recomandata o temperatura medie pentru uscarea parului, ondulatorul, placa de intins parul – foloseste o caldura medie si un ser protector, expunerea excesiva la soare ne afecteaza podoaba capilara prin radiatiile UV, mersul prea des la solar, etc.

Uleiul de par n-ar trebui sa lipseasca din ingrijirea si intretinerea unui par sanatos. Un ulei de buna calitate hidrateaza parul si previne electrizarea lui. De asemenea te ajuta la adaugarea de stralucire, nu incarca parul si ii ofera volum. Dintre factorii interni care pot afecta structura parului nostru face parte alimentatia necorespunzatoare care favorizeaza aparitia unor dereglari in organismul nostru producand carente de vitamine, proteine, aminoacizi, e\tc.

Invata cum sa ai grija de parul tau, cum sa-l iubesti si sa-i oferi toata atentia de care are nevoie.

No comments:

Post a Comment