Thursday, April 21, 2016

Cum se coafează extensiile din păr natural

În mod normal, extensiile de păr se îngrijesc la fel ca și părul tău natural. Se spală cu grijă cu un șampon adecvat, se hidratează și se hrănesc cu balsam și mască de păr, iar apoi se coafează în stilul dorit. Dacă ai grijă de extensii, te vei putea bucura de ele mai mult timp.

Screen Shot 2016-04-20 at 15.43.31.png

Însă sunt câteva gesturi pe care trebuie să le eviți. De exemplu, fiindcă extensiile nu primesc uleiuri la fel ca și părul natural, evită să le speli foarte des cu șampon, deoarece își vor pierde strălucirea. Evită să ți le descâlcești cu un pieptene fin, încearcă să le descâlcești prima dată cu degetele iar apoi cu o perie special concepută pentru extensii de păr.

După spălare, aplică un ulei hidratant pe extensii (recomandăm uleiul de argan pentru că este foarte hidratant) și asigură-te că extensiile sunt complet descâlcite înainte să te apuci să le usuci. Tamponează extensiile cu prosopul înainte să se usucui cu uscătorul de păr pentru a elimina apa. Foarte important: extensiile se piaptănă doar după ce s-au uscat și nu se piaptănă niciodată ude.  

După ce ai respectat pașii de mai sus, poți să îți coafezi extensiile cu un uscător, o placă, ondulator, etc. Dacă extensiile tale sunt din păr natural, atunci acestea se vor comporta ca și părul tău natural sub influența temperaturii aparatului. Doar să folosești un produs de protecție termică (poate să fie un ulei, spray sau cremă cu proprietăți leave-in). Încearcă să folosești cea mai joasă temperatură a aparatului pentru a nu usca prea tare extensiile și părul tău natural.

Îți poți purta părul cum vrei: coadă, coc, liber pe spate, împletituri, bucle, întins, etc.

babyliss-curl-secret.jpg

Folosește aparate de calitate care nu deteriorează părul. Aparatele acestea de obicei sunt folosite de către profesioniști dar pot fi folosite cu rezultate foare bune și acasă.

Sfaturi bonus pentru întreținerea extensiilor:
  • Dacă ai extensii clip-on, nu dormi niciodată cu ele
  • Extensiile au fost realizate pentru a oferi volum și lungime părului tău natural, dar, dacă părul tău natural este slab, degradat, uscat, nu este indicat să îți aplici extensii. Cel mai bine, urmează un tratament de regenerare și doar apoi apelează la extensii.
  • Leagă-ți părul cu o eșarfă sau un elastic din material moale, delicat, atunci când dormi

No comments:

Post a Comment